Mijn werkwijze

Ik kan je/jullie helpen verder te komen, door vertrouwelijke en intensieve gesprekken te voeren in mijn praktijkruimte in Grootegast. Dat kan op een avond of overdag (in het weekend is wel bespreekbaar).
Belangrijk is dat je echt iets wilt bereiken en voor een goed gesprek hard wil werken. Mijn werkwijze is om je/jullie uit te vragen (duur van het gesprek is soms wel twee uur) en zaken die moeilijk liggen verder uit te diepen. De echte problemen haal ik gedurende de relatietherapie naar boven door confronterende vragen te stellen.

Een-op-eengesprek

Na het eerste gesprek van de relatietherapie volgt altijd een een-op-eengesprek (soms meer) waarbij je zonder rekening te houden met het gevoel van de ander, je eigen gevoelens en inzichten kunt bespreken. Hiermee geef je mij ook de kans om jou beter te leren kennen voordat we met de opbouw van de relatietherapie gaan beginnen. Eerst moet je zelf de richting weten, dan pas kun je verder. We leggen daarvoor eerst een goede basis zodat alles bespreekbaar kan worden gemaakt. Er zullen dan, zoals ik vaak zelf ervaar, in het driegesprek daarna inhoudelijke gesprekken op gang komen.Ook merk je dan dat je partner over sommige zaken een heel ander gevoel of uitleg heeft, maar dat je daar beter mee kunt omgaan. Dit gevoel heb je nodig om verder te kunnen, tijdens en na de relatietherapie.

Evenredig

In een relatietherapie gesprek kan het moeilijk worden en emotioneel (kwaad, verdrietig). De kracht van mijn werkwijze zit in het stellen van de vragen en de regie te houden waardoor iedereen tijdens de relatietherapie evenredig aan bod komt. Mocht je het niet goed kunnen uitleggen aan je partner dan help ik daarbij, maar ik kies geen partij. Door het toepassen van bepaalde gesprekstechnieken is het mogelijk beter met elkaar te kunnen praten. Je zult elkaar door deze werkwijze beter begrijpen. Zelfs na een paar relatietherapie gesprekken merk je al resultaat!

Ruim de tijd

In de reguliere zorg worden over het algemeen korte gesprekken gehouden. Maar vaak heb je gewoon tijd nodig om tot een goed gesprek te komen. Ik neem tijdens de relatietherapie wel ruim de tijd (1,5 uur) per gesprek en kom daardoor vaak sneller bij de kern van het probleem. Dan kunnen we gericht aan de oplossing werken. De meeste mensen die ik geholpen heb met relatietherapie ervaren deze werkwijze als een bijzonder voordeel.

Positieve verandering door relatietherapie

Je moet er voor willen gaan en dan is er zeker sprake van een echt positief resultaat. Velen dachten, na jaren van problemen of onduidelijkheden, dat er geen echte verandering meer is te bereiken met relatietherapie. Voor mij is het elke keer weer goed te zien dat die verandering wel degelijk mogelijk is, partners elkaar hiermee enorm kunnen verrassen en na de relatietherapie gesprekken veelal anders (opener en duidelijker) met elkaar omgaan. Garanties zijn er natuurlijk nooit maar je zult begrijpen dat het in gesprek komen tijdens relatietherapie eigenlijk al winst is. Als je dat samen doet, ben je bezig met werken aan je toekomst en ga je de problemen niet uit de weg.

Het kan lastig zijn om samen in gesprek te komen. Misschien ziet je partner relatietherapie niet echt zitten. Heeft hij of zij nog twijfels. Dan is het een goede optie het gesprek te starten zonder je partner. Door het gesprek in te gaan wordt jij sterker en werk je alvast aan jezelf in het belang van je relatie. Deze werkwijze geeft je nieuwe inzichten en mogelijk voldoende daadkracht belangrijke stappen te zetten. Mogelijk kan dat ook je partner ervan overtuigen deel te nemen aan het relatietherapie gesprek. Je partner ziet immers je positieve verandering en nieuwe aanpak!

Bewust oplossingen bedenken

Dure weekenden om samen gesprekken te voeren, vaak aangeboden door commerciële bedrijven, zijn vaak niet echt nodig. Neem wat langer de tijd, want gevoel laat zich niet forceren. Je wordt in zo’n weekend in een omgeving en sfeer gebracht waarbij verwarring kan ontstaan als je later weer thuiskomt in de realiteit. Kans op een teleurstelling is dan groot. Neem de tijd om het gevoel op te bouwen. Misschien kun je dan het geld beter op een later moment besteden aan een echt uitje waar je samen van geniet.
Open met elkaar spreken, samen bewust worden en daarna oplossingen bedenken. Dat is gewoon voldoende gebleken om resultaat te bereiken. Geen zweverigheid dus of wollige theorieën!

Relatietherapie, ook voor persoonlijke coaching

Ben je alleen of wil je alleen in gesprek dan ondersteun ik je. Persoonlijke coaching komt veel voor en is prettig omdat je alles kunt bespreken. Het maakt je zekerder en geeft je mogelijkheden verder te komen.

Schaam je niet, onderneem nu echt een keer actie! Een beetje lef? Ik weet dat de meeste mensen achteraf zeggen dat ze er geen spijt van hebben en blij zijn nu verder te kunnen.

Lees verder…Hans Mensink HBO relatietherapeut